torsdag den 17. februar 2011

Gulerodsbrud til B-party


I stedet for de sædvanlige fødselsdagsboller, valgte jeg denne gang at bage Meyers gulerodsbrud ("Meyers Bageri") - og som altid, var de et hit!
Det kan umiddelbart virke som noget af en omstændig proces, men jeg siger jer; det er det hele værd!

Gulerodsbrud
Ca. 12-15 stk.

50 g gær
5 dl lunkent vand
300 g sigtemel
700-800 g hvedemel
75 g rørsukker
15 g havsalt
75 g blødt smør
2 æg
150 g solsikkekerner
4 gulerødder, skrællede og groft revet

Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sigtemel, hvedemel, sukker og salt - ælt det sammen i skålen, ælt så det bløde smør ind i dejen. Ælt den i ca. 6-8 minutter, så den er godt gennemarbejdet, og det bliver til en god og smidig dej. Lad dejen ligge og hæve på et melet køkkenbord, med et klæde over, ca. 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen, slå æggene ud i fordybningen og pisk dem let sammen med en gaffel. Kom solsikkekerner og de revne gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller en metalskraber til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende a la en hakkebøf. Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 12-15 "klatter", som forsigtigt løftes med en metalskraber eller en paletkniv over på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve i endnu 1 time og bag dem så ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl gulerodsbrudene på en bagerist.

Tip: Gulerødder og solsikkekerner kan evt. udskiftes med revet rødbeder og sesam.


Ingen kommentarer: