onsdag den 9. februar 2011

De lækreste fastelavnsboller med remonce og creme


Der er efterspørgsel på denne fastelavnsopskrift, som jeg lavede til min b-dayparty i lørdags. De var dælme også lækre og egentligt de lækreste, jeg nogensinde har lavet. Mmm, remonce is the new black!

Fastelavnsboller med remonce og creme, ca. 26 stk.:

50 g gær, økologisk
2 æg
2½ dl sødmælk
300 g smør, koldt og skåret i tern
1½ spsk. rørsukker
2 tsk. kardemomme
ca. 600 g mel
1 æg, sammenpisket til pensling
lidt rørsukker til drys

Marcipan remonce:
160 g marcipan
130 g rørsukker
150 g smør

Kagecreme:
2 æg
3 spsk. sukker
3 spsk. mel
3 dl mælk
1 korn af 1 stang vanilje

Kom alle ingredienserne til kagecremen i en gryde - også den tomme vaniljestang - og pisk det godt sammen. Varm op ved middel varme, under konstant piskning og lad det koge igennem til det bliver tykt. Tag af varmen, fisk vaniljestangen op, hæld cremen i en skål og lad det køle helt af inden brug.
Pisk ingredienserne til marcipan remoncen sammen og stil til side.

Bland det mest af melet, sukker og kardemomme sammen. Kom smørret i og smuldr det med fingrene, til det bliver til en grynet masse.
Lun mælken til den er håndvarm (37 grader) og opløs gæren i det. Tilsæt æggene og pisk det sammen. Hæld gærblandingen over i de tørre ingredienser. Rør det sammen, hæld det ud på bordet og ælt dejen, evt. med det gemte mel, hvis dejen er meget klistret - det kan også være nødvendigt at tilsætte mere mel. Ælt dejen til den er glat, blank og blød. Kom dejen tilbage i skålen, dæk skålen til og stil et lunt sted til hævning i ½ time. Del dejen i 2, rul hvert stykke du til en pølse, som igen deles i 12-13 stykker. Pres hver stykke ud til noget der ligner en cirkel, pas på at det ikke bliver for tyndt og kom 1 tsk. creme og 1 tsk. remonce på. Pensl kanterne med lidt sammenpisket æg og fold enderne sammen, sørg for at det lukker tæt. Sæt med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve igen i ca. ½ times tid. Pensl bollerne med æg og drys med rørsukker, inden de bages ved 220 grader (ikke varmluft) i 15-17 minutter.
Lad dem køle lidt af på bagerist, inden de serveres lune og friskbagte. De kan også fint lunes igen eller fryses tøes op og lunes.

Kilde: Newyorkerbyheart

Ingen kommentarer: