lørdag den 7. februar 2009

Fødselsdagsmad (7 pers.)


Jordskokkesuppe med kammuslinger

6 mellemstore jordskokker (behold gerne det meste skræl på)
3 kartofler
3 gulerødder
4 fed hvidløg
2 små løg

Grøntsagsboullion
En lille håndfuld røde linser

Smag til med:
Friskrevet muskatnød (evt. 1 hel)
Citronsaft
Friskkværnet peber
Lidt fløde
Evt. lidt ekstra vand (ind til den ønskede konsistens er opnået)

Til sidst pyntes med:
Kammuslinger (lynsteges med olie og smør)
Hakkede forårsløg

Svits gerne grøntsagerne i gryden sammen med lidt olivenolie ca. 5 min, må ikke brunes. Derefter kogende vand, så det lige dækker grøntsagerne. Bouillon og røde linser tilsættes, og så snart grøntsagerne er møre blendes der. Smag til sidst efter med salt, peber, muskatnød, lidt fløde og citronsaft.


Det endelige resultat overraskede mig og mit selskab. Har efterhånden lavet jordskokkesuppe en del gange, men denne gang må siges at være den bedste. Er der noget bedre end at glæde andre med hjemmelavet mad!?

Til hovedret fik vi hybridnudelret (filippinsk + thai: risnudler, kylling, hvidløg, diverse grøntsager, fiskesauce, soya, lime, finthakkede peanuts) og filippinsk, hjemmelavede forårsruller med sweet chilisauce og fiskesauce.


Til dessert valgte jeg at tage udgangspunkt i Hindbærdadelisen fra kogebogen "Revolution på høje hæle" (Oscar Umahro Cadogan). Synes smagen bliver alt for koncentreret, hvis man udelukkende følger opskriften (som kun indeholder frosne hindbær, dadler, kardemomme, vanilje og kanel). Derfor valgte jeg at tilsætte vaniljeis og soyamælk med vanilje :)
Sikke et resultat - vakte ikke blot begejstring for mit vedkommende, men især også for mine gæster!
(Valgte at lægge en ekstra klat is på toppen, da man aldrig kan få nok is og desuden dejligt med en mere ren/klar smag i kontrast til den ellers fyldige og smagfulde is. Fik først taget et billede halvvejs igennem spiseprocessen, ups).


Ingen kommentarer: